Kongsvinger Og Omegn Ridekl.

Kongsvinger Og Omegn Ridekl.

Foredrag om distanseridning m/ Lene Hammeren

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 21. Jun 2019


På tirsdag 18.06 inviterte vi til foredrag om distanseridning med den svært meritterte distanserytteren og -dommeren Lene Hammeren 🤩 Nesten alle stolene i kafeteriaen var fulle, med medlemmer fra både KORK og Eidskog.
Lene holdt et fantastisk foredrag og fortalte bl.a om distanseridningens opprinnelse, om stevner/ritt, hvordan hestene stelles og trenes for å prestere optimalt, og svarte villig på alle spørsmål publikum hadde underveis.
Lene fortalte også om hvordan kombinasjonen av ulike grener er supert for hestene, og hvordan trening innen én gren kan hjelpe til med å forbedre resultater innen en annen.

Søndag denne uken arrangerer KORK og ERKK distanseritt, og etter Lene's foredrag har til og med flere dressurryttere kastet seg rundt og meldt seg på!

Tusen takk til alle frammøtte, for en hyggelig klubbkveld! 😄
Else - Victoria & Magic Racor

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 21. Jun 2019


Else - Victoria & Magic Racor har vært ute og startet og representert KORK på flere D-stevner i det siste.

19 Mai var ekvipasjen på Søndre Nordstrand, hvor de startet 60 & 70 cm. Det ble en feilfri runde i 60 cm clear round, og i 70 cm feil & stil fikk de en flott 5. plass av 19 startende!

30 Mai tok de turen til Hedemarken og startet 60 & 70 cm, hvor de fikk clear round i begge klasser.

2 Juni var det dressur som stod på programmet, og de red da LC til 55,5% på Nes ridesenter. Dette var første gangen de startet dressur på bortebane! 15 Juni var det tid for enda et dressurstevne, denne gangen på Solør. Da red ekvipasjen til 56.2% i LC.


16 Juni dro de igjen til Søndre Nordstrand. Det ble en clear round i 60 cm, og så slo de til med en delt andreplass av 10 startende i 70 cm feil&stil! Vi ønsker denne flotte ekvipasjen masse lykke til på fremtidige stevner, heia KORK!DISTANSERITT

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 11. Jun 2019


Den 23 juni arrangerer KORK og ERK distanseritt på Jansrud ved Skotterud.

Distansene blir 10 km, 20 km og 40 km.

Det er ingen nedre (eller øvre) aldersgrense for å være med, men ryttere under 10 år må ha med seg en ridende ledsager over 16 år. Alle ryttere under 16 år kan delta i Indianercup, en cup hvor man samler distanseritts- kilometer ila året. Alle nye deltagere i cup'en får t-skjorte!

Det er ikke krav om verken grønt kort, rytterlisens eller hestelisens i 10 og 20 km, men hesten må være grunnregistrert hos NRYF og vaksinert etter NRYFs reglement.

Klassene går som Clear Round, noe som betyr at det ikke er krav om spesielt høy fart.
Minimumsfart er 8 km/t, mens maks er 15 km/t.

Det vil være fellesstart for klassene, men det er mulig å starte litt etter de andre om du har en litt heit hest. 😅

Påmelding via Horsepro for de som har bruker der, eller på epost til stevne.korkrytter@hotmail.com

Håper mange vil være med! 😊😄Rideleir 2019

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 4. Mai 2019


Kongsvinger Ridesenter inviterer til rideleir søndag til fredag uke 26, 27 og 28. Vi har et stort anlegg med to utebaner og to ridehus. Vi tilbyr en lærerik uke fylt med ulike aktiviteter med og uten hest. Det vil bli ridning to ganger om dagen. I løpet av uken vil det bli undervisning i sprang, dressur og turridning. Vi har egen badedag med langtur der vi spiser lunsj ved sjøen. En av dagene vil vi ta turen ut i vår feltrittløype. Det vil bli lagt vekt på sikkerthet og grunnleggende teori. Leiren avsluttes med et stevne der deltagerne viser frem det de har lært i løpet av uken og det vil bli en felles lunsj med foresatte før hjemreise.

Barn fra 7 år og oppover på alle nivåer er velkomne.

Deltagerene vil bli delt inn i grupper etter alder og nivå.

De som kommer uten egen hest vil bli tildelt hest som passer den enkelte elev.

 

Pris 4500 kr inkl kost og losji. + 400 kr for de som har med egen hest (inkl høy og flis).

Påmelding på tlf: 466 33 477
eller mail: emmma_93@live.no
17.02.2019 – Spangstevne med Hallmesterskap

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 20. Feb 2019

Skrevet av: Linn Ødegården


Nok en super stevnedag over på hjemmebane hos oss. En super KORKA gjeng sto på gjennom hele dagen og var med på å gjøre dagen komplett. Som de fleste andre stevnedager så var det klasser for de aller fleste. Vi slo igang med 70cm clear round og opp til 120cm.


Andrine Moss startet LB+5 og LA sammen med den ene hesten sin Tykes Kharon. I LA fikk de en andre plass.


Andrine sin kommentar til stevne:

Årets første stevne med Kharon er unnagjort. Han har ikke hoppet noe særlig i vinter, så i 115 trodde han nok at han var unghest fremdeles, og var dessverre litt vel ivrig, og da detter det et par bommer. I 120'n hadde han fått ut litt energi og glede av å hoppe igjen, så da var han veldig fin og ridbar:) Et riv med han er absolutt et bra resultat, så er veldig fornøyd :DAmanda Engh startet LB+5 og fikk en første plass i klassen, og ble vinner av Hallmesterskapet for senior!


Amanda sin egen kommentar til stevne:

Jeg er super fornøyd med Antheas innsats. Hun føltes kvikk og våken ut, så nå er vi klare for nhf!Andrea Bakke og Danny Boy startet LD clear round og fikk en feilfri runde.


Andrea sin egen kommentar til stevne:

Første stevne med Danny gikk over all forventning! Litt spent og frsh hest, men jobber bra i rundene! Han tar alt på strak hov så ser frem til mange nye erfaringer sammen! Alt i alt en super dag med mange gode ekvipasjer<3


Julie Kvisla startet LD clear round og LD+10. De fikk en feilfri runde i clear round og fire feil i andre klasse.


Julie sin egen kommentar til stevne:

Veldig fornøyd med sesongens første stevne! Pga lite trening innen sprang i det siste og en overenergisk hest stilte jeg til start i 80cm og 90cm med null forventninger. Men King imponerte meg nok en gang og leverte to nokså fine runder<3 Clear round i 80 og et riv i 90.Lisa Bekkemoen og Pleasure startet LD+10.


Lisa sin egen kommentar til stevne:

Pleasure var glad og våken i dag, veldig positiv og fornøyd! Feilfri i 9+cm, vi bygger oss sakte men sikkert oppover og gleder oss til flere stevner:DAnett Grinder og Passion Forest  startet LD og LD+10 og fikk en fjerde plass.


Anett sin egen kommentar til stevne:

Er veldig fornøyd med stevnet, har ikke trent så mye i vinter så hadde ikke så mange forventninger. Hoppet 80&90cm og fikk en fjerde plass i 90cm:)Mari Johansen og Popeye startet startet LD+10 og fikk en tredje plass.


Mari sin egen kommentar til stevne:

Ganske fornøyd med to feilfrie runder siden vi ikke har hoppa et hinder siden oktober. Flink ponni.Emilie Aurstad og Quorate's Noblige startet LD og fikk fire feil.


Emilie sin egen kommentar til stevne:

Årets første stevne for meg og Noblige, og første stevne på 9mnd. Noblige hoppet helt supert og blir bedre og bedre for hver gang. Vi gleder oss til fortsettelsen!
Malin Løvenstad og Cadeau K startet LD og fikk en feilfri runde.


Malin sin egen kommentar til stevne:

Planen var bare at vi skulle ha det gøy – og GØY det hadde vi virkelig!:D
Anneli Øiseth startet 70cm clear round og fikk fire feil.


Anneli sin egne kommentar til stevne:

Jeg er så fornøyd med årets første stevne! Det var første gang Happy så konkurransebanen. Han tok alt med knusende ro, og oppførte seg eksemplarisk. Vi hadde en bom ned i 70cm, men det viktigste for oss var kun å få en god opplevelse, og det kunne ikke gått bedre:D
Juliie Løvtjernet og sin nye hest North Hollow Lenny startet 70cm cleard round og fikk fire feil.


Julie sin egen kommentar til stevne:

Jeg syns det gikk veldig bra på vårt første stevne sammen! Det var bare jeg som gjorde noen små feil. I 70cm fikk vi et riv som var min feil, men vi endte likevel opp med 4.plass. I 80cm fikk vi to riv som også var min feil. Men vi skal bruke enda litt mer tid på å bli bedre kjent. Alt i alt så syns jeg det gikk veldig bra<3

Marie Tuverud og Disco startet LD og fikk fire feil.


Marie sin egen kommentar til stevne:

Stevnedag på hjemmebane, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, en skikkelig fresh hest som var så og si på jobb hele tiden! I 70cm var vi feilfrie, nytt bitt som gjorde at jeg sleit litt med hvor mye jeg skulle holde han igjen, og hvor mye jeg skulle slippe opp, men likevel jobber han ganske bra over hindrene. Vår andre 80cm var han rå fin og 110% på jobb, vi fikk et riv og en utrolig fin ridefølelse! Har virkelig tro på at denne hesten når langt!!
  Levert av IdrettenOnline