Våt fornøyelse og god rekruttering!

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 8. Jun 2015

Søndag ble det arrangert D-stevne i sprang med rekrutteringsklasser på Hov. Værvarslene jobbet i mot oss, men vi stilte opp mannssterke søndag morgen til bygging av bane og klargjøring av stevneplassen. Totalt var det meldt 179 starter, fordelt på klassene 50cm-1.30m.
Vi arrangører må si oss fornøyd med et godt gjennomført stevne, på tross av at vi var innom fire årstider på litt over 10timer!

Rekruttering på høyt nivå!

Søndag morgen troppet en håndfull unge ryttere opp på stevneplassen for å starte dagens første klasser. I klassene var det både ryttere og hester som var første gang ute på ridestevne, og man kunne merke at det var litt ekstra sommerfugler ute og gikk. Værgudene ga oss høstvind i kjent stil, og både stativer og tidtakeranlegg ga oss litt å jobbe med. Likevel, det ble flere feilfrie runder og de lilla og hvite clear round sløyfene ble delt ut til nesten alle ekvipasjer.
En av ekvipasjene som fikk kjent litt på vinden var KORK-rytter Emma Trandem og unghesten Magnolia. Etter et litt uheldig banevalg første omgang, ble det fire feil i det andre forsøket - likevel et godt gjennomført første stevne for denne hesten.

I 60cm startet 8 ekvipasjer, mens hele 18 ekvipasjer startet 70cm. Begge disse klassene gikk i clear round. I 70cm Sandra Liebermann startet med Belmondo og fikk en feilfri runde. Andrine Haukerud startet med en av våre skolehester "Kåre" (Krogs Snill). Dessverre slo både rideskolegenet og fjordhestgenet til samtidig, og det ble et par uheldige exits fra konkurransebanen.

I 80cm startet 32 ekvipasjer, hvorav 8 var fra KORK. Selv om det ikke ble noen plasseringer, var det mange gode runder å se, noe som lover godt for resten av utendørssesongen. For flere hester var dette årets første stevne på utendørsbanen, mens andre hester var ute på stevne for første gang.

Irina Kristiansen og Milton red to feilfrie runder og ble nummer 11, tett etterfulgt av Jessica Nyborg og Calgary J Man som ble nummer 12. Ingeborg Myhre Hellerud og Zippo ble nummer 21 med 12 feil i omhoppingen. Videre fulgte Tina Harbosen/Sunceleb, Andrine Moss/Forrest og Anneli Øiseth/Kings Dominon med 4 feil og Ingrid Dalsberget med 22 feil i grunnomgangen.

Og så kom regnet.
Det ble en våt fornøyelse for ekvipasjene som skulle ut å starte 90cm. Himmelen åpnet seg, bokstavlig talt, og ikke nok med det, tordenværet meldte sin ankomst. På walkietalkien kom spørsmål om rytterene kunne få ri med "regnjakker i alle farger og fasonger" og nok en gang var iallefall jeg glad jeg satt tørt i dommerboden. Omtrent halve klassen ble avholdt før en heftig smell første til at alt ble svart i dommerboden og det gnistret i kontakter samtidig som det dundret i bakken. Av hensyn til både funksjonærer, hester og ryttere bestemte overdommer seg for å stoppe stevnet og samtlige ekvipasjer fikk søke ly for regnet i ridehuset. Vi måtte flire godt når vi så at Bente Storvik (DRØB) med sin unghest ble igjen ute på banen, er man våt så er man våt, er det ikke sånn?

Om det var på grunn av det "fine" været eller at banen ble nokså gjørmete vites ikke, men iløpet av 15minutter trakk en god del ryttere seg, pakket sakene og satte hestene på hengeren. Tordenværet ga seg, regnet ble mindre og vi kjørte igang klassen igjen med de omlag 10 ekvipasjene som fortsatt ønsket å ri.
Totalt gjennomførte 19 startende klassen der Tomine Nærdal og Clough Boy fra Stovner stakk av med seieren. Oda Sundkøien og Freddies Lady ble beste ekvipasje fra KORK med 4 feil i omhoppingen. Anneli og Kings Dominion fikk 8 feil, mens det ble 21 feil for Ingrid og Sunny.

Sol og 20 grader celcius
Og så kom solen... og en rekke ryttere begynte å angre på at de hadde satt hesten på hengeren og var klar til å reise. Skyfri himmel og rene sommerværet - og det eneste som tydet på det ekstreme været bare 10 minutter tidligere var våte hester og ryttere, samt litt for mange "vanngraver" på ridebanen.

Silje og Top Light
I 1m kom 20 ekvipasjer til start, og Janne Elisabeth Moen/T-Bertha fra Elverum ble klassens beste med noen frekke svinger i omhoppingen. Beste KORK-rytter ble Silje Digerud og Top Light med en fin 5. plass. Tett fulgt av Signe Bøhnsdalen og Magic Miss Magic knappe to tideler bak. Emma Radford Nilssen red to feilfri runder med hestene Sato og Zucherro og ble henholdvis nummer 7 og 12. Oda og Freddie fikk ett riv og ble nummer 17.

I 1.10m ble det en flott 2. plass til Tine Berg og Tequila, etter en rask og feilfri runde. Ingen var imidlertid i nærheten av vinner Linn Solstad og hesten Vivaldi-K fra Nes, som vant med nesten 9 sekunders margin. Andrine Moss/Tykes Kharon, Dorthe Jørgensen/Cantina og Malin Engebretsen/Quintana fikk alle ett riv og ble nummer 10, 11 og 14. Silje og Top Light fikk 19 feil, mens det ble litt stang ut for Emma og Zucherro.

KORK avsluttet sterkt i dagens siste klasse, 1.20m, der Dorthe og Cantina trakk det lengste strået. Malin og Quintana ble nummer 5 med 7 feil. Andrine/Kharon og Tine/Tequila fikk begge 8 feil i denne klassen.

Vi vil takke ryttere og funksjonærer for et godt gjennomført stevne. En stor takk rettes til banebygger, banemannskaper, innslipp og steward som kler på seg regnklær og et stort smil! :)

Tekst: Mia Hansen