Kongsvinger Og Omegn Ridekl.

Kongsvinger Og Omegn Ridekl.

Høstfest med Dølahest

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 27. Aug 2020


Kongsvinger og Omegn rideklubb inviterer til 2 dagers dølaheststevne 3-4/10 2020, i samarbeid med Akershus Dølahestlag, Glåmdal Dølahestlag og Landslaget for Dølahest.
Lørdag blir det dressurridning med klasser fra Ryttertest til MC:1.
Søndag blir det presisjon- og dressurkjøring med klasser fra Utdanning til Middels.
Ryttertesten i dressur er en super mulighet til å få prøve å ri et program for en dommer, miljøtrene den unge hesten eller delta med en hest som har vanskelig for galopp. Ryttertesten foregår kun i skritt og trav, og er kun åpen for ekvipasjer som ikke starter i noen av de andre klassene i dressur ridning. Ryttertesten blir arrangert som en klasse i et UK stevne, det betyr at rytter trenger kun grønt kort og hesten må være førstegangsregistrert hos NRYF. Påmelding til Ryttertestklassen gjøres pr mail til stevne.korkrytter@hotmail.com - husk å oppgi fullt navn på rytter og hest.
Denne helgen konkurrerer dølahester mot dølahester, på en trygg arena med god veiledning av arrangør underveis.
Stevnet kjøres som et D-stevne, dvs at konkurransereglementet til NRYF, (det generelle, dressur og kjøring. Se Rytter.no) er gjeldende. Forøvrig kan vi trøste med at:
Man trenger ikke kjøpe masse dyrt og fint utstyr for å være med på moroa!
Det er ikke krav om fancy ridejakke, du kan bruke en pen, mørk genser som sitter fint. Du trenger ikke hvite ridebukser på dette nivået - bruk en ren og pen ridebukse i en nøytral farge: hesten skal ha fokus, ikke fargesprakende klestøy. Du trenger heller ikke dyre ridestøvler, ridesko med leggchaps holder - men styr unna chaps med frynser.
Husk, det er kun tillatt med trinsebitt i ridingen, av ulike utforminger. Avbildet i KR for dressur (på rytter.no) er alle de bittene som er lov, det samme gjelder hodelag. Les også bestemmelsene for sporer og pisk. Husk at du selv er ansvarlig for at du bruker lovlig utstyr på deg og hesten din - så sett deg godt inn i KR for hhv ridning og kjøring.
Er du usikker, ta kontakt med helgens eminente steward, Liv Haug!
Nettopp fordi lokallag og Landslaget er opptatt av at dølahestene skal vise seg fram på konkurransebanene, og ønsker å bidra til rekruttering av dølahest i sporten - er de medarrangører og sponsorer, og har satt opp forskjellige cup’er som de ønsker å premiere!
Det blir følgende cuper:
Dressur ridning LC x2
Dressur ridning LB x2
Dressur ridning LA x2
Presisjon og dressurkjøring Utdanning
Presisjon og dressurkjøring Lett
Presisjon og dressurkjøring Middels
Kombinert cup ridning/kjøring hvor man deltar i en dressurridning-, en presisjon- og en dressurkjøringsklasse. Her vil det være 3 klassenivåer å velge i.
Lokallags-prisen:
Det settes også opp en særskilt pris for det medlemmet av et lokallag, som oppnår høyest prosent i enten dressur ridning eller dressur kjøring - uansett nivå. Denne ekvipasjen vil motta gavepremie fra lokallagene som er med å arrangere stevnet.
All informasjon finner man i HorsePro når stevnet åpnes for påmelding tidlig i september. Statuttene for cupene ligger også her i arrangementet, se innlegg.
Vi jobber med å få på plass oppstalling på travbanen 500 m fra ridesenteret, samt muligheter for oppkobling av strøm til hestebil/bobil/campingvogn.
OBS! Vær forbedret på smittevernreglene NRYF har utarbeidet for de ulike grenene, spesielt for kjøring ligger det klare forbud mot deling av vogn m.m. Kan være at like strenge tiltak fortsatt gjelder i oktober!
Velkommen til trivelige stevnedager på Kongsvinger!
Vi takker følgende sponsorer for bidrag til helgen, listen oppdateres fortløpende:
- Landslaget for Dølahest
- Stein Bentstuen/ Mina Røhr Heggelund
- Odal Innkjøpslag SA
- Akershus Dølahestlag
- Skaugerud Salmakeri
- Stall Øvre Hexeberg
- Art of Vision
- Ilset Salmakeri
- Vest-Agder Dølahestlag
- Ottadalen Dølahestlag
- Møre og Romsdal Dølahestlag
- Vestoppland Dølahestlag
- Agria
- KLESARVEN
- NORGESFOR
- Strand Unikorn
- Norsk Småfeservice
- Skoies
- Rytterbutikken

0 Kommentar

Drømmer du om å drive egen rideskole?

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 3. Aug 2020

Drømmer du om å drive din egen rideskole?
Her ligger alt tilrettelagt for nettopp det! Kongsvinger & Omegn Rideklubb (KORK)  holder til på Hov, like utenfor Kongsvinger. Ved rideanlegget avholdes det treninger, stevner i sprang, dressur og feltritt, samt at vi har en stor etterspørsel etter rideskole. 

Stallen ble bygget i 2006 og har de fleste fasiliteter som kan forventes av en nyere stall. Det er plass til omtrent 30 hester og ponnier fordelt på en privatdel og en rideskoledel. Boksene måler 3x3m og alle har eget vindu som kan åpnes. I stallen finnes det også et eget pussespilt, to vaskebokser, klubbrom, bad med dusj, samt vaskerom. Skolestallen og privatstallen har separate salrom. Alle hestene har egen gruset paddock med oppgraderte gjerder for et par år siden. 

Rideanlegget har to ridehus på henholdsvis 20x60m og 20x40m. Dette gjør at det er plass til at en rekke ryttere kan benytte våre fasiliteter samtidig, også om vinteren. Begge ridehusene har filtbunn, og fremstår som lyse og fine. I det store ridehuset er det et eget klubbrom med kiosk, kontor og toaletter. I tillegg finnes det en utendørs ridebane 20x60m med filtbunn, en ridebane 80x80m med grus og en terrengbane som strekker seg rundt området. 

KORK ser etter en hestekyndig pådriver som ønsker å drive en egen bedrift i form av rideskole. Anlegget har perfekte fasiliteter -  Vi mangler bare en lidenskapelig person som ønsker å drive rekruttering i klubben og vil fremme nye ryttere i området. Vi søker en person som ikke er redd for å ta i ett tak, som er løsningsorientert og samarbeider godt med andre. Hvis du trives med å undervise og ønsker å spre rideglede, ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

Personlige egenskaper:
- Blid og imøtekommende 
- Ordensmenneske 
- Serviceinnstilt 
- Ivaretakende av dyr og mennesker 
- Erfaring fra arbeid med barn og ungdom er en fordel

Kvalifikasjoner:
- Bred erfaring med hest. 
- Gjerne utdanning/kurs innen undervisning
       (Ridelærer eller trenerutdanning)
- Genuint interessert i rekruttering 
- Førerkort klasse B. 

Det er mulighet for å medbringe egen hest.
Besøk gjerne vår nettside for mer informasjon 
Ved interesse og spørsmål ta kontakt med Els Marie Verstegen på telefon; 92866757.
Skriftlig søknad sendes: post.kork@hotmail.com
Søkere vurderes fortløpende.

Vi ser frem i mot å høre fra deg!

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline