Høstfest med Dølahest

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 11. Okt 2023

For fjerde året på rad ble det arrangert Høstfest med Dølahest hos Kongsvinger og Omegn Rideklubb i samarbeid med Glåmdal Dølahestlag, Akershus Dølahestlag og Landslaget for Dølahest, der målet er å rekruttere flere dølahester inn til sporten. Det ble også åpnet opp for andre norske hesteraser.

Flott høstvær med sol, ble det en veldig fin ramme rundt stevnet som varte over to dager.

Det ble konkurrert i dressurridning fra LD til LA og dressurkjøring og presisjonskjøring fra utdanning til middels. Kork hadde flere flinke ekvipasjer i alle grenene, med gode resultater.

Dølahesten 

Dølahesten er en av de tre særnorske hesterasene og er en del av vår kulturarv. Dølahesten er opprinnelig en arbeidshest, som i over 100 år var med å bygge Norge, da traktoren gjorde sitt inntog i skogsdrift landbruk og biler overtok transport av varer i byene, var det ikke lenger det samme behovet for hesten i samfunnet og rasen holdt på å dø ut. Dølahesten er i dag utrydningstruet og på rødlista.

- Dølahesten er en vakker, allsidig, arbeidsom og god lynnet hesterase. Med sin allsidighet og gode temperament har rasen mange bruksområder, ett av disse er konkurranser i dressur-ridning og sportskjøring.

Jeanette Granerud / Lavrans (høyre) 4 Plass LD 
Liv Haug / Fossens Nora 

Malene Løvberg / Sølvgut
Vinner i sin klasse, Utdanning pressisjonskjøring
 Eivor Knutsrud / Øivar  Jeanette Granerud / Lavrans 

Akim Løvberg / Eir
4 Plass av 18 startende i lett pressisjonskjøring



Nye Klubbklær

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 11. Okt 2023

Tusen takk til sponsorene Benders, Melby Maskin AS, Betong Øst, KBE Maskinutleie og Gunnar Holth Grusforretning.



Historie

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 5. Okt 2023

Kongsvinger og Omegn Rideklubb ble etablert 15 juni 1970. Klubben har stall, to ridehus 20x40 og 20x60 samt to utebaner i landlige omgivelser på Hov rett utenfor sentrum, Kongsvinger og Omegn Rideklubb tilhører Hedmark Rytterkrets.

Navnet KORK, sies at det at har sammenheng med åpningen av en flaske champagne i anledning stiftelsen.

KORK hadde sin virksomhet på Granli Gård hos Tore Gjems frem til slutten av 1970-tallet da flyttet virksomheten til Hov. Mange år leide klubben stall på Hov kommunegård. Etter hvert oppstår behov for mer plass til ridning og man opparbeidet ridebanene til der hvor de ligger i dag. Det ble etter hvert satt opp en ”plastboble” på 30x30 meter som ble benyttet som ridehus gjennom 1980 og begynnelsen av 1990 tallet. 

I tiden 1995 – 1996 bygget klubben et ridehus på 70 x 20 meter. Dette ble finansiert ved hjelp av tippemidler, stor egeninnsats og gjennom låneopptak. 

Høsten 2009 stod ridehus nr 2 klart, et ridehus på 20 x 40 m. Begge ridehusene er anlegg med dry ecotrack filtbunner, noe som gjør det attraktivt å arrangere ridestevner innendørs på vinterstid.

KORK har flere aktive ryttere i flere grener innen hestesporten, Kjøring, Feltritt, Sprang og Dressur. Vi er også en åpen klubb for de som bare ønsker det å ha hest som hobby