VELKOMMEN TIL RIDELEIR OG AKTIVITETER VED KORK RIDESKOLE
SOMMEREN 2017


Vi vil ønske nye og gamle elever velkommen til
rideleir hos oss i Kongsvinger.
KORK rideskole holder til ved Kongsvinger og Omegn rideklubb sitt anlegg like utenfor Kongsvinger. Stedet ligger idyllisk til i landlige omgivelser like i nærheten av Glomma og har flotte fasiliteter. Hos oss vil du bli møtt av et hyggelig og erfarent personale og dyktige instruktører, alle med flere års erfaring med å arrangere rideleir. Senteret består av to ridehus og to utendørs ridebaner, samt en flott feltrittbane med hindere fra 60cm-90cm. Stallen er fra 2007 og har plass til omtrent 30 hester og ponnier.

Vertskap og innlosjering


Overnatting skjer i hytte på ridesenterets område. Fordeling av rom skjer etter ønske og alder, venner får selvfølgelig bo sammen. Vi serverer tre-fire måltider per dag, hvorav ett er varm middag. Her kan vi blant annet friste med taco, lasagne og grilling. Vi tar selvfølgelig hensyn til eventuelle forespørsler og allergier. Vennligst opplys om dette når du melder deg på vår rideleir.

Våre instruktører har lang erfaring og har alle en hestefaglig relatert utdannelse. Det vil være ansvarlige, voksne personer tilstede på rideleiren hele døgnet, nettopp for å gi leirdeltakerne en lærerik og trygg uke. Vi legger vekt på deltakernes sikkerhet og ønsker at alle skal få mest mulig ut av uken. Våre leirledere har lang erfaring med både hest og arbeid med barn og ungdom.

Undervisning og aktiviteter


Undervisning skjer i grupper på 4-6 elever fordelt etter alder og nivå. Vi legger vekt på at alle skal få så mye ut av ridningen som mulig, dermed er det viktig for oss at alle passer inn i sin ridegruppe. Den første leirdagen får alle tildelt "sin" hest som de skal stelle og ri hele uken. Trivsel er viktig, og passer ikke du med din hest så finner vi alltid en løsning. Blant skolehestene finnes alt fra fjordhest og sportsponni til fullblod. Her er noe for alle og enhver. Mange av våre skolehester har tidligere gått som konkurransehester i sprang og dressur og er derfor ypperlige læremestere. Alle deltakere er også velkomne til å ta med sin egen hest.

Det vil i hovedsak være to rideøkter per dag og du vil være innom sprang, dressur og feltritt. I tillegg kan vi ha aktiviteter som gymkhana, voltige og kjøring. Er det varmt og godt i været vil det bli bading, både med og uten hest - et høydepunkt for mange av våre deltakere. Det vil også bli teoriundervisning 2-3 ganger i løpet av uken og her tar vi for oss bla riktig fôring, hovstell , sikkerhet og hesteadferd.


TRENINGSLEIR


Denne uken er for deg med egen hest eller ponni som konkurrerer i sprang, dressur eller feltritt. Dette er et flott tilbud for ryttere som ønsker å utvikle seg, eller som trenger litt hjelp og en dytt i riktig retning. På vår treningsleir har vi hatt ryttere fra LB-nivå og oppover i bade sprang og dressur. Gruppene er små for maksimalt utbytte av uken, det vil også bli tilbud om noe privatundervisning.Vi tar oss også tid til litt kos og hygge med turridning. Undervisningen vil bli holdt av kvalifiserte instruktører .

Aldersgrense for treningsleiren er 12år og vi ønsker at du har konkurrert på LB/80cm-nivå.

DAGLEIR

Dagleiren er et tilbud til mindre erfarne ryttere mellom 7 og 12 år. Dette er en ypperlig måte å bli trygg i omgang med hest og finne ut om man har lyst til å begynne på ridekurs. Vi tar imot de som har ridd litt og de som prøver for første gang.

På dagleiren har man en ridetime om dagen, vi bruker mye tid på å lære å pusse og sale opp hesten riktig og hvordan man skal oppføre seg på stallen på en trygg og forsvarlig måte. I tillegg til ridning og teori kan vi ha aktiviteter som voltige (lek og balansetrening på hesteryggen) kjøring og gymkhana.


Øvrige opplysninger

Denne sommeren tilbyr vi:
Uke 26: rideleir – NOK 5000,-
Uke 27: rideleir – NOK 5000,-
Leir for konkurranseryttere med egen hest/ponni (etter avtale) - NOK 5500,-

Et depositum på kr 1000,- vil bli fakturert innen to uker etter at du melder deg på vår leir, depositum må betales for at plassen skal være reservert. Resterende beløp på kr 4000,- vil bli fakturert og må betales før kursstart. Ønsker man å ha med egen hest må høy og kraftfor medbringes.

Våre leirer starer med oppmøte og innlosjering mellom 15.30 og 16.30 søndag ettermiddag og avsluttes med et treningsstevne med sprang, dressur og terrengritt fredag formiddag. Dette er en flott anledning for leirdeltakere å vis frem hva de har holdt på med gjennom uken. Etter treningsstevnet vil det bli avslutning med varm lunsj for deltakere, familie og gjester.


Ved spørsmål angående vår leir, vennligst ta kontakt med Beate Gamre på telefon eller mail.

telefon: 91754435
mail: beategamre@telia.com


VELKOMMEN TIL OSS!!

Påmeldingsskjema rideleir 2017.docx