Halloween sprang 2020!

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 28. Sep 2020


Dessverre avlyst grunnet covid-19


🎃 Mot tampen av det skumle året 2020 ønsker Kongsvinger & Omegn rideklubb å invitere våre medlemmer til et skummelt klubbstevne i sprang! Det blir egne sløyfer for anledningen til alle deltagerne. Pris: 120,- pr klasse.🎃 Fredag 13. november kl 18:00.

Klassene kjøres som clear round:
1. Bommer/20cm
2. 40cm
3. 50cm
4. 60cm

5. 70cm
6. 80cm
7. 90cm
8. 100cm
9. 110cm


Vi håper så mange som mulig kler seg ut, så kommer vi i rett stemning! Det vil også bli kåring av de beste kostymene. Så benytt muligheten til å kle ut både deg selv og hesten!👻

Påmelding er bindende, og gjøres til Els på tlf.: 92866757 innen fredag 6.november.
Sammen med påmelding sendes bilde av pass med gyldige vaksinasjoner. 
Klassene er kun åpne for klubbens medlemmer og det er ingen krav til lisens eller grønt kort for å starte på klubbstevnet.

Vi håper at mange vil være med oss på en skummel men morsom dag!
🧛🏻‍♀️VELKOMMEN!🧛🏻‍♂️

Høstfest med Dølahest

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 27. Aug 2020


Kongsvinger og Omegn rideklubb inviterer til 2 dagers dølaheststevne 3-4/10 2020, i samarbeid med Akershus Dølahestlag, Glåmdal Dølahestlag og Landslaget for Dølahest.
Lørdag blir det dressurridning med klasser fra Ryttertest til MC:1.
Søndag blir det presisjon- og dressurkjøring med klasser fra Utdanning til Middels.
Ryttertesten i dressur er en super mulighet til å få prøve å ri et program for en dommer, miljøtrene den unge hesten eller delta med en hest som har vanskelig for galopp. Ryttertesten foregår kun i skritt og trav, og er kun åpen for ekvipasjer som ikke starter i noen av de andre klassene i dressur ridning. Ryttertesten blir arrangert som en klasse i et UK stevne, det betyr at rytter trenger kun grønt kort og hesten må være førstegangsregistrert hos NRYF. Påmelding til Ryttertestklassen gjøres pr mail til stevne.korkrytter@hotmail.com - husk å oppgi fullt navn på rytter og hest.
Denne helgen konkurrerer dølahester mot dølahester, på en trygg arena med god veiledning av arrangør underveis.
Stevnet kjøres som et D-stevne, dvs at konkurransereglementet til NRYF, (det generelle, dressur og kjøring. Se Rytter.no) er gjeldende. Forøvrig kan vi trøste med at:
Man trenger ikke kjøpe masse dyrt og fint utstyr for å være med på moroa!
Det er ikke krav om fancy ridejakke, du kan bruke en pen, mørk genser som sitter fint. Du trenger ikke hvite ridebukser på dette nivået - bruk en ren og pen ridebukse i en nøytral farge: hesten skal ha fokus, ikke fargesprakende klestøy. Du trenger heller ikke dyre ridestøvler, ridesko med leggchaps holder - men styr unna chaps med frynser.
Husk, det er kun tillatt med trinsebitt i ridingen, av ulike utforminger. Avbildet i KR for dressur (på rytter.no) er alle de bittene som er lov, det samme gjelder hodelag. Les også bestemmelsene for sporer og pisk. Husk at du selv er ansvarlig for at du bruker lovlig utstyr på deg og hesten din - så sett deg godt inn i KR for hhv ridning og kjøring.
Er du usikker, ta kontakt med helgens eminente steward, Liv Haug!
Nettopp fordi lokallag og Landslaget er opptatt av at dølahestene skal vise seg fram på konkurransebanene, og ønsker å bidra til rekruttering av dølahest i sporten - er de medarrangører og sponsorer, og har satt opp forskjellige cup’er som de ønsker å premiere!
Det blir følgende cuper:
Dressur ridning LC x2
Dressur ridning LB x2
Dressur ridning LA x2
Presisjon og dressurkjøring Utdanning
Presisjon og dressurkjøring Lett
Presisjon og dressurkjøring Middels
Kombinert cup ridning/kjøring hvor man deltar i en dressurridning-, en presisjon- og en dressurkjøringsklasse. Her vil det være 3 klassenivåer å velge i.
Lokallags-prisen:
Det settes også opp en særskilt pris for det medlemmet av et lokallag, som oppnår høyest prosent i enten dressur ridning eller dressur kjøring - uansett nivå. Denne ekvipasjen vil motta gavepremie fra lokallagene som er med å arrangere stevnet.
All informasjon finner man i HorsePro når stevnet åpnes for påmelding tidlig i september. Statuttene for cupene ligger også her i arrangementet, se innlegg.
Vi jobber med å få på plass oppstalling på travbanen 500 m fra ridesenteret, samt muligheter for oppkobling av strøm til hestebil/bobil/campingvogn.
OBS! Vær forbedret på smittevernreglene NRYF har utarbeidet for de ulike grenene, spesielt for kjøring ligger det klare forbud mot deling av vogn m.m. Kan være at like strenge tiltak fortsatt gjelder i oktober!
Velkommen til trivelige stevnedager på Kongsvinger!
Vi takker følgende sponsorer for bidrag til helgen, listen oppdateres fortløpende:
- Landslaget for Dølahest
- Stein Bentstuen/ Mina Røhr Heggelund
- Odal Innkjøpslag SA
- Akershus Dølahestlag
- Skaugerud Salmakeri
- Stall Øvre Hexeberg
- Art of Vision
- Ilset Salmakeri
- Vest-Agder Dølahestlag
- Ottadalen Dølahestlag
- Møre og Romsdal Dølahestlag
- Vestoppland Dølahestlag
- Agria
- KLESARVEN
- NORGESFOR
- Strand Unikorn
- Norsk Småfeservice
- Skoies
- RytterbutikkenDrømmer du om å drive egen rideskole?

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 3. Aug 2020

Drømmer du om å drive din egen rideskole?
Her ligger alt tilrettelagt for nettopp det! Kongsvinger & Omegn Rideklubb (KORK)  holder til på Hov, like utenfor Kongsvinger. Ved rideanlegget avholdes det treninger, stevner i sprang, dressur og feltritt, samt at vi har en stor etterspørsel etter rideskole. 

Stallen ble bygget i 2006 og har de fleste fasiliteter som kan forventes av en nyere stall. Det er plass til omtrent 30 hester og ponnier fordelt på en privatdel og en rideskoledel. Boksene måler 3x3m og alle har eget vindu som kan åpnes. I stallen finnes det også et eget pussespilt, to vaskebokser, klubbrom, bad med dusj, samt vaskerom. Skolestallen og privatstallen har separate salrom. Alle hestene har egen gruset paddock med oppgraderte gjerder for et par år siden. 

Rideanlegget har to ridehus på henholdsvis 20x60m og 20x40m. Dette gjør at det er plass til at en rekke ryttere kan benytte våre fasiliteter samtidig, også om vinteren. Begge ridehusene har filtbunn, og fremstår som lyse og fine. I det store ridehuset er det et eget klubbrom med kiosk, kontor og toaletter. I tillegg finnes det en utendørs ridebane 20x60m med filtbunn, en ridebane 80x80m med grus og en terrengbane som strekker seg rundt området. 

KORK ser etter en hestekyndig pådriver som ønsker å drive en egen bedrift i form av rideskole. Anlegget har perfekte fasiliteter -  Vi mangler bare en lidenskapelig person som ønsker å drive rekruttering i klubben og vil fremme nye ryttere i området. Vi søker en person som ikke er redd for å ta i ett tak, som er løsningsorientert og samarbeider godt med andre. Hvis du trives med å undervise og ønsker å spre rideglede, ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

Personlige egenskaper:
- Blid og imøtekommende 
- Ordensmenneske 
- Serviceinnstilt 
- Ivaretakende av dyr og mennesker 
- Erfaring fra arbeid med barn og ungdom er en fordel

Kvalifikasjoner:
- Bred erfaring med hest. 
- Gjerne utdanning/kurs innen undervisning
       (Ridelærer eller trenerutdanning)
- Genuint interessert i rekruttering 
- Førerkort klasse B. 

Det er mulighet for å medbringe egen hest.
Besøk gjerne vår nettside for mer informasjon 
Ved interesse og spørsmål ta kontakt med Els Marie Verstegen på telefon; 92866757.
Skriftlig søknad sendes: post.kork@hotmail.com
Søkere vurderes fortløpende.

Vi ser frem i mot å høre fra deg!KORK 50år - jubileumsstevne

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 19. Jul 2020

Jubileumsstevne 11/07/20 & 12/07/20 – KORK 50 år

Lørdag og søndag forje helg arrangerte KORK jubileumsstevne! Dressur på lørdagen, som gikk på to baner, og sprang på søndagen. Med 87 starter i dressuren og 155 starter i sprangen. God stemning helga gjennom tross lange dager. Helgen ble avsluttet med grilling for de som hadde hjulpet til på stevnet🤩

Vi bestilte egne deltagersløyfer for anledningen som alle de startende fikk, i tillegg til ekstra store og fine rosetter til de som ble plassert, premiene til de plasserte ble levert av New Horseequip AS.
Mange KORKere var med og startet begge dagene, noen av disse var:

Mathilde Haugen:
På lørdag red jeg MC:1 med Vosje og vi fikk ny rekord med 61,6%. Vosje var kjempefin og jeg er veldig fornøyd😊 Søndag red jeg Nutella i 80&90 cm. Det var vårt første stevne sammen. Vi fikk 4.plass i 80cm. I 90cm måtte jeg legge to volter fordi Nutella var veldig ivrig. Men det ble jeg dessverre eliminert for😅 Men jeg er kjempe fornøyd med Nutella 😍❤️📸: Madelen Sagerud

Anneli Trøbråten:
Jeg og Magic vant 70cm på søndag med nullrunde og 77 i stil😍📸: Madelen Sagerud

Ingrid Dalsberget:
Ingrid og Sato rei 90cm og 100cm, og vant begge klassene sine! Med 77,50 stilpoeng i 90cm og 76 stilpoeng i 100cm. Ingrid var skikkelig fornøyd med begge rundene og Sato var så fin😍
Irina Desirée Kristiansen:
Rei LC3 dressur med Kåre på lørdagen. Rei til 60% og er veldig fornøyd med det. Kåre syns banen var litt tung fordi den var bløt. Men han gjorde alt han fikk beskjed om og jeg er veldig fornøyd og stolt over innsatsen hans😊


Mathilde Karpow:
Vi startet LC dressur på lørdagen og det gikk super bra! Fikk delt 4 plass🤩 På søndag startet vi 70 og 80cm. I 70cm gikk det veldig bra, og vi fikk delt 4.plass🤩 Og i 80cm falt jeg av🙈


Mona Sagen:
Veldig fornøyd med LC på lørdagen, leverte 59,6%. Søndagen ble det eliminering tidlig i 80cm, etteranmeldte derfor til 90cm, noe som gikk veldig veldig bra. En god rytme med mange flotte sprang! Debut i 90cm, med noen rare rideveier og en lang bane, så ble det dessverre 2 stopp på siste hinder. Men kom oss igjennom til slutt og er meget fornøyd med debut i 90 og på stor utebane for 4-åringen. Et hyggelig godt stevne av KORK🤩😘🥰


Mille Casandra Stangnes-Breiby:
Mille og Jack rei 60 og 70 cm sprang på søndagen, og var veldig fornøyd med rundene sine🥰


Emma Nikoline Trandem:
Startet LC dressur med Weltisjan på lørdagen, og fikk en 2.plass i 70cm sprang med Weltisjan på søndagen med 75.50 i stilpoeng🤩


Lisa Bekkemoen:

Et veldig fint jubileumsstevne i helgen, flinke funksjonærer og ryttere! Jeg rei LC dressur på Lovika, hesten til Oda Sundkøien og fikk 6.plass der😊Stor takk til alle som kom for å starte, og ikke minst alle som stod på og jobbet både i forkant og på stevnedagene for å få dette stevnet til å gå så bra! Dere er supre!😍
Aktivitetskort 2020

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 2. Jul 2020

Aktivitetskort 2020

Vi velger å forlenge gyldigheten for aktivitetskortet 1.halvdel til 1. august, og sette ned prisen på aktivitetskort for 2.halvdel til 1000,- i år pga ulempene COVID-19 medførte.

Vi ønsker igjen å minne om våre regler på anlegget:
Sikkerhet:
Det er påbudt med hjelm under all ridning og kjøring.
Ha fokus på hestene og de rundt deg mens du rir. Mobilbruk og øretelefoner er ikke tillatt.
Barn under 13år skal ha følge av voksne ved bruk av anlegget.
Ved sprang skal det alltid være minst én ekstra person tilstede, uavhengig av rytters alder og nivå.
Utenfor ridebanene skal all ferdsel skje i skritt.
Feltrittsløypa er åpen for ferdsel i skritt. Hopping av hinder i løypa er KUN tillatt i følge med kvalifisert trener, og skal avtales med klubben på forhånd.

Trivsel: 
Vær blid, si hei og vis hensyn til alle som ferdes på anlegget.
Av- og påstigning på midtlinjen eller godt ut i et hjørne.
Det er høyrekjøring på ridebanene.
Skritt og holdt skjer på innsiden av sporet, slik at ekvipasjer i trav og galopp kan ri rundt.
Si fra hvor du har tenkt deg (f.eks "jeg rir på innsiden av deg", "jeg skal hoppe rekk", "jeg skal ri en diagonal" osv).
Ta ekstra hensyn til ferske ryttere og unghester - hjelp til med å gi andre gode opplevelser.
Husk å fjerne møkk, dette skal fjernes før ekvipasjen forlater ridebanen.
Hindermateriell skal ryddes bort etter bruk.
Hvis du er sistemann ut av ridehuset - husk å slukke lyset etter deg.

Husk at alle som benytter anlegget skal ha betalt aktivitetskort/baneleie før de benytter banen.


Mvh Styret i KORK 🐴
Velkommen inn

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 27. Apr 2020

Endelig! Velkommen inn!
En glad melding på en ellers overskyet og grå dag!🤩Det lille ridehuset vil være åpent for alle medlemmer fra og med i morgen 28/4.

Samme regler inne som ute!♡

Husk å skrive inn når du bruker banen på Facebook sin "brukere av Kork under corona" 😉 Papir og desinfiseringsspray finner dere på vantet over lysbryteren, søppelkasse er på utsiden av porten.

Ridetimer kan også flyttes inn, men gjerne med info dagen i forveien;)

Håper å se flere glede seg over vårt flotte anlegg i denne krevende tiden vi er inne i♡

Ta vare på hverandre♡

Følg reglene som er satt for å minimere spredning og smitte♡
COVID-19

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 3. Apr 2020

Oppdatering 08.05.2020:
Fra og med mandag 11.05.2020 åpner vi opp igjen anlegget og stallen for gjester og forryttere. Vi gleder oss masse til å se dere igjen! Vil likevel benytte sjansen til å minne om at vi fortsatt oppfordrer til god håndhygiene og at vi fortsetter å desinfisere felles utstyr etter bruk 👏🏻Mvh Styret i Kongsvinger & Omegn rideklubb
KORKere til NHF

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 8. Feb 2020

Kongsvinger og omegn rideklubb vil stolt presentere to herlige jenter! De trener og trener, jobber og står på. Under kvalifiseringen til NHF’s FERD rideskolecup tidlig i januar, sikret disse to jentene seg finaleplass! Jessica og Kristin 🐴 ”FERD Rideskolecup er en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle landets rytterkretser. For å komme til finalen må du ri et kvalifiseringsstevne. De to med best resultat fra hver krets kommer til finalen som arrangeres under Norwegian Horse Festival”. Les mer om FERD cup her: https://www.ferdcupene.no/ferd-rideskolecup
 

Bilde av Kristin og Jessica fra kvalifiseringen til FERD cupenVi har stilt jentene noen spørsmål om hverdagen og NHF:
Hva liker du best med hest?
Hvordan var det å kvalifisere seg til NHF/FERD cupen?
Fortell hva du føler rundt hele FERD kvalifiseringen og ikke minst finaleplass?
Har du sommerfugler i magen?
Hva gleder du deg mest til under FERD cupen?
Hvilken rideskolehest er din favoritt?
Hvordan har du det i stallen og i rideskolen?
 

Svar fra Kristin:

Det jeg liker best med hest er vel kanskje å hoppe, fordi det føles som å fly, og at jeg klarer å styre et så stort dyr. Det var veldig gøy å kvalifisere meg til NHF og ble veldig glad siden det var mitt første stevne. Ble superglad da jeg fikk finaleplass og glad for at jeg får representere KORK.

Jeg har masse sommerfugler i magen og gleder meg masse! Det jeg gleder meg mest til er å oppleve noe så stort som NHF og ikke minst å kunne være sammen med Jessica under NHF.

Favoritt skolehest er nok Ebba! Jeg har det veldig gøy og koselig i stallen og i rideskolen. Sammen med venner og hester.
Bilde av Kristin

Svar fra Jessica:

Jeg liker best at hester lærer deg mye. Og at de er veldig morsomme å holde på med både på ryggen og på bakken. Det var veldig gøy å kvalifisere seg til FERD, og jeg fikk veldig mye motivasjon av det!

Det var veldig gøy å bare være med på kvalifiseringen, men det var jo ekstra gøy å komme videre til finalen. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de andre som skal være med. Og selvfølgelig blir det veldig morsomt å kunne delta på et så stort arrangement på en så stor arena.

Jeg har litt sommerfugler i magen ja. Jeg er veldig spent på hvilken hest jeg får, og ikke minst hvordan det kommer til å gå når jeg skal ri. Men jeg gleder meg veldig. Jeg gleder meg mest til å møte hesten og ri. Og jeg gleder meg også til å bli kjent med de andre som skal være med.


Min favoritt skolehest er Bella. Hun har lært meg utrolig mye på kort tid. Jeg har det veldig morsomt i stallen! Jeg har mange venner som jeg har det gøy med. På ridetimene lærer vi mye og vi har det veldig morsomt sammen.

Bilde av JessicaVi håper at mange KORKere kommer for å heie på jentene under Norwegian Horse Festival 2020! Billetter fås kjøpt på http://www.hestefrelst.no, her finner man også program for de forskjellige dagene! Lørdag 15. februar starter finalen, med dressur fra kl. 08:45. Siste del av finalen er sprangen, som går på søndag 16. februar fra kl. 09:30, etterfulgt av premiering både for dressurdelen, sprangdelen og sammenlagt! Vi vil ønske jentene masse lykke til 🥰
Innkalling til årsmøte 2020

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 4. Feb 2020

Innkalling til årsmøte i Kongsvinger og Omegn rideklubb.
Endelig kan vi komme med ny dato til årsmøtet!

Dato: 15. juni 2020
Tid: 18:00
Sted: Kafeteriaen i det store ridehuset


Saker til årsmøtet må sendes til styret på post.kork@hotmail.com innen 1. juni 2020.

Fullstendig saksliste og dokumenter til årsmøtet er tilgjengelige for medlemmene fra og med 08. juni 2020. Disse sendes ut på henvendelse til styret på post.kork@hotmail.com

Vel møtt 🐴