Høstfest med Dølahest

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 27. Aug 2020


Kongsvinger og Omegn rideklubb inviterer til 2 dagers dølaheststevne 3-4/10 2020, i samarbeid med Akershus Dølahestlag, Glåmdal Dølahestlag og Landslaget for Dølahest.
Lørdag blir det dressurridning med klasser fra Ryttertest til MC:1.
Søndag blir det presisjon- og dressurkjøring med klasser fra Utdanning til Middels.
Ryttertesten i dressur er en super mulighet til å få prøve å ri et program for en dommer, miljøtrene den unge hesten eller delta med en hest som har vanskelig for galopp. Ryttertesten foregår kun i skritt og trav, og er kun åpen for ekvipasjer som ikke starter i noen av de andre klassene i dressur ridning. Ryttertesten blir arrangert som en klasse i et UK stevne, det betyr at rytter trenger kun grønt kort og hesten må være førstegangsregistrert hos NRYF. Påmelding til Ryttertestklassen gjøres pr mail til stevne.korkrytter@hotmail.com - husk å oppgi fullt navn på rytter og hest.
Denne helgen konkurrerer dølahester mot dølahester, på en trygg arena med god veiledning av arrangør underveis.
Stevnet kjøres som et D-stevne, dvs at konkurransereglementet til NRYF, (det generelle, dressur og kjøring. Se Rytter.no) er gjeldende. Forøvrig kan vi trøste med at:
Man trenger ikke kjøpe masse dyrt og fint utstyr for å være med på moroa!
Det er ikke krav om fancy ridejakke, du kan bruke en pen, mørk genser som sitter fint. Du trenger ikke hvite ridebukser på dette nivået - bruk en ren og pen ridebukse i en nøytral farge: hesten skal ha fokus, ikke fargesprakende klestøy. Du trenger heller ikke dyre ridestøvler, ridesko med leggchaps holder - men styr unna chaps med frynser.
Husk, det er kun tillatt med trinsebitt i ridingen, av ulike utforminger. Avbildet i KR for dressur (på rytter.no) er alle de bittene som er lov, det samme gjelder hodelag. Les også bestemmelsene for sporer og pisk. Husk at du selv er ansvarlig for at du bruker lovlig utstyr på deg og hesten din - så sett deg godt inn i KR for hhv ridning og kjøring.
Er du usikker, ta kontakt med helgens eminente steward, Liv Haug!
Nettopp fordi lokallag og Landslaget er opptatt av at dølahestene skal vise seg fram på konkurransebanene, og ønsker å bidra til rekruttering av dølahest i sporten - er de medarrangører og sponsorer, og har satt opp forskjellige cup’er som de ønsker å premiere!
Det blir følgende cuper:
Dressur ridning LC x2
Dressur ridning LB x2
Dressur ridning LA x2
Presisjon og dressurkjøring Utdanning
Presisjon og dressurkjøring Lett
Presisjon og dressurkjøring Middels
Kombinert cup ridning/kjøring hvor man deltar i en dressurridning-, en presisjon- og en dressurkjøringsklasse. Her vil det være 3 klassenivåer å velge i.
Lokallags-prisen:
Det settes også opp en særskilt pris for det medlemmet av et lokallag, som oppnår høyest prosent i enten dressur ridning eller dressur kjøring - uansett nivå. Denne ekvipasjen vil motta gavepremie fra lokallagene som er med å arrangere stevnet.
All informasjon finner man i HorsePro når stevnet åpnes for påmelding tidlig i september. Statuttene for cupene ligger også her i arrangementet, se innlegg.
Vi jobber med å få på plass oppstalling på travbanen 500 m fra ridesenteret, samt muligheter for oppkobling av strøm til hestebil/bobil/campingvogn.
OBS! Vær forbedret på smittevernreglene NRYF har utarbeidet for de ulike grenene, spesielt for kjøring ligger det klare forbud mot deling av vogn m.m. Kan være at like strenge tiltak fortsatt gjelder i oktober!
Velkommen til trivelige stevnedager på Kongsvinger!
Vi takker følgende sponsorer for bidrag til helgen, listen oppdateres fortløpende:
- Landslaget for Dølahest
- Stein Bentstuen/ Mina Røhr Heggelund
- Odal Innkjøpslag SA
- Akershus Dølahestlag
- Skaugerud Salmakeri
- Stall Øvre Hexeberg
- Art of Vision
- Ilset Salmakeri
- Vest-Agder Dølahestlag
- Ottadalen Dølahestlag
- Møre og Romsdal Dølahestlag
- Vestoppland Dølahestlag
- Agria
- KLESARVEN
- NORGESFOR
- Strand Unikorn
- Norsk Småfeservice
- Skoies
- Rytterbutikken

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.