Julie på westernstevne🤠

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 17. Jun 2021

Forje helg prøvde Julie Kvisla seg på westernstevne for første gang, og det gikk over all forventning! Her forteller hun om hvordan det gikk da hun byttet bort ridehjelmen med cowboyhatten 🤠

Charlotte Solberg

 "Bars Peppy Hancock er en quartervallak født i 2007, og blir hovedsaklig brukt til reining. Jeg er så heldig som har fått låne han iblandt siden jeg er hesteløs, og i mai sa eieren at jeg kunne starte han under neste westernstevne. Jeg trodde hun tullet da jeg har så og si ingen erfaring innen westernridning, men skjønte fort at hun var seriøs og det var bare å trene på. Uvitende om hva jeg gikk med på, tenkte jeg at det var en morsom opplevelse😄 

Jeg og flere fra Stall Stensbøl dro til Big Dream Arena på Bjørkelangen og var der 11.-13.juni. Jeg skulle starte Western Pleasure Walk & Trot på søndagen for å få en fin start, så helgen gikk med på å holde nervene i sjakk mens jeg hjalp de andre. 


Klassen går ut på at alle ekvipasjer rir rundt på firkantsporet, mens man får beskjed om hva man skal gjøre (hvilken gangart man skal ri, bytte vei, rygge). Her blir man bedømt utifra hvordan hesten går - målet er at den skal gå avslappet, bære seg selv korrekt, være lydig og å gjøre nøyaktig det man får beskjed om. 

Klassen gikk greit, og jeg klarte å holde nervene i sjakk. Peppy var vel ikke helt forberedt på å gå fra reining til pleasure, og var ganske ivrig😅 Dommeren kommer bort til hver enkelt ekvipasje for å gi tilbakemelding på hva som kunne vært bedre, og jeg fikk beskjed om at jeg burde ha enda lengre tøyler så hadde det vært perfekt. Følte derfor at vi ikke hadde sjangs til å få en veldig god plassering, men jeg var veldig fornøyd med å i det hele tatt få muligheten til å bli med på noe sånt! Skjønte derfor veldig lite når plasseringene ble annonsert, og vi ble ropt opp til 1.plassen🥇 Veldig fornøyd med hesten som tok godt vare på amatøren! Debuten ga mersmak, og jeg legger nok ikke bort cowboyhatten med det første🤠".       



Gratulerer så mye til Julie med en flott gjennomført stevnehelg og masse ny erfaring! Dette vil vi se mer av 😍             

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.