Høstfest med Dølahest

Postet av Kongsvinger Og Omegn Ridekl. den 11. Okt 2023

For fjerde året på rad ble det arrangert Høstfest med Dølahest hos Kongsvinger og Omegn Rideklubb i samarbeid med Glåmdal Dølahestlag, Akershus Dølahestlag og Landslaget for Dølahest, der målet er å rekruttere flere dølahester inn til sporten. Det ble også åpnet opp for andre norske hesteraser.

Flott høstvær med sol, ble det en veldig fin ramme rundt stevnet som varte over to dager.

Det ble konkurrert i dressurridning fra LD til LA og dressurkjøring og presisjonskjøring fra utdanning til middels. Kork hadde flere flinke ekvipasjer i alle grenene, med gode resultater.

Dølahesten 

Dølahesten er en av de tre særnorske hesterasene og er en del av vår kulturarv. Dølahesten er opprinnelig en arbeidshest, som i over 100 år var med å bygge Norge, da traktoren gjorde sitt inntog i skogsdrift landbruk og biler overtok transport av varer i byene, var det ikke lenger det samme behovet for hesten i samfunnet og rasen holdt på å dø ut. Dølahesten er i dag utrydningstruet og på rødlista.

- Dølahesten er en vakker, allsidig, arbeidsom og god lynnet hesterase. Med sin allsidighet og gode temperament har rasen mange bruksområder, ett av disse er konkurranser i dressur-ridning og sportskjøring.

Jeanette Granerud / Lavrans (høyre) 4 Plass LD 
Liv Haug / Fossens Nora 

Malene Løvberg / Sølvgut
Vinner i sin klasse, Utdanning pressisjonskjøring
 Eivor Knutsrud / Øivar  Jeanette Granerud / Lavrans 

Akim Løvberg / Eir
4 Plass av 18 startende i lett pressisjonskjøring


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.